Κουλουράκια Αμυγδάλου 

Υλικά

2 μεγάλα ασπράδια αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού ή 1/4 κρέμα ταρτάρ
1 3/4 φλιτζάνι σε ζάχαρη άχνη (280 g)
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα φρέσκου πορτοκαλιού, ή περισσότερο για γεύση
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας χωρίς ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου (250 g)
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
80 γρ κολοκυθόσποροι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια και το χυμό λεμονιού μαζί με μίξερ βάσης ή μίξερ χειρός.
Προσθέστε σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλο το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Ριχτε το απαλά στο μείγμα του ασπράδιου αυγού προσθέτοντάς το σε 3 ή 4 δόσεις.
Προσπαθήστε να μην ανακατεύετε υπερβολικά – θέλετε να κρατήσετε όσο περισσότερο αέρα γίνεται στην ζύμη.
Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Βγάλτε μια κουταλιά ζύμης και κυλήστε σε μπάλες διαμέτρου περίπου 4 cm και στη συνέχεια πλάθετε σε οβάλ. Τοποθετούμε σε ταψί και ισιώνουμε ελαφρά.

Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα στα μπισκότα για να φουσκώσουν.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες, μέχρι να στεγνώσουν ελαφρώς οι εξωτερικές πλευρές των μπισκότων, σχηματίζοντας λίγο κέλυφος. Πιέστε απαλά τα μπισκότα για να σπάσουν το «κέλυφος».
Ενώ τα μπισκότα στεγνώνουν, προθερμάνετε το φούρνο στους 150 °C ή 130 °C (υποβοηθούμενη από ανεμιστήρα). Ψήνουμε για 18 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από πάνω. 
Οταν τα βάλετε απο το φούρνο αφήστε να κρυώσουν και αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο.
Φυλάσσονται σε σφραγισμένο δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μια εβδομάδα.
Για μεγαλύτερη αποθήκευση, μπορείτε να τα καταψύξετε σε σφραγισμένο δοχείο για έως και 3 μήνες.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπαμπάδες-Σαβαρέν…το γλυκό που πλημμυρίζει το στόμα γλύκα
Επόμενο άρθροΤα πιο ωραία κουλουράκια πορτοκαλιού…