Kαλτσόνε με σπανάκι και τυριά

Συστατικά

 400 gr ζύμη πίτσας στο ψυγείο
 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
 Κόψτε φέτες από μανιτάρια σοταρισμένα
 Μείγμα σπανακιού και τυριού*
 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
 1½ κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°
2. Αλείψτε το ταψί με λάδι μαγειρέματος.
3. Βγάζουμε τη ζύμη της πίτσας, και την κόβουμε στη μέση για να γίνουν δύο μπάλες ζύμης
4. Ρίξτε αλεύρι στην περιοχή εργασίας. Τεντώνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε με τον πλάστη σε σχήμα κύκλου.
5. Στη μέση κάθε κύκλου, βάζετε μια μερίδα από την γέμιση σπανάκι, τα μανιτάρια, το τυρί μοτσαρέλα και τη γαλοπούλα.
Περάστε μ ένα βρεγμένο δάχτυλο τις άκρες του κύκλου για καλύτερη σφράγιση.
6. Διπλώστε τη ζύμη στη μεση και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να πιέσετε κατά μήκος των άκρων του τριγώνου για να το κλείσετε καλά. Ίσως θελήσετε να σφραγίσετε όπως εσείς επιλέξετε.

7. Τοποθετήστε τα καλτσόνε στο έτοιμο ταψί. Κόψτε μερικές σχισμές στην κορυφή για αερισμό.
8. Αλείψτε την κορυφή κάθε καλτζόνε με βούτυρο και μετά πασπαλίστε με ρίγανη και τριμμένη παρμεζάνα.
9. Τοποθετήστε το στο φούρνο και ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι κορυφές.
10. Σερβίρετε ζεστό με έξτρα σάλτσα πίτσας για βούτηγμα.

*Γέμιση με σπανάκι και τυρι:
Υλικά: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
 1 πακέτο κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι καλά στραγγισμένο
 1 αυγό
 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα
 1/4 φλιτζάνι τυρί κρέμα
 1/3 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
 2/3 φλιτζάνι τυρί ανθότυρο
Αλάτι, σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη και πιπέρι (μπορείτε επίσης να προσθέσετε δυόσμο)

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΛεπτές μπριζόλες λαιμού με σάλτσα κρεμμυδιού μπύρας!
Επόμενο άρθροΦτερούγες Κοτόπουλο παναρισμένες όπως στα KFC…Τρως και δεν μπορείς να σταματήσεις