Κουλουράκια αφράτα, σιροπιαστά, μυρωδάτα και γεμάτα ξηρούς καρπούς

Τα έφτιαξα γλυκά αν θέλεις να νηστέψεις δεν βάζεις αυγά  αντί για βούτυρο βάζεις λάδι  και αντί για γάλα — μεταλλικό νερό βγήκαν 25

Υλικά

3 αυγά
50 γρ φρέσκια μαγιά
100 γρ βούτυρο λιωμένο
200 γρ ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
300 ml γάλα
Το αλεύρι που περιέχει ,,, 800 γρ
Honey Pt uns
Αλεσμένο παξιμάδι
2-3 κρόκοι όλα Pt uns
Νερό + ζάχαρη + ρούμι ή βανίλια για σιρόπι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε χαμηλή φωτιά…βάζουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά…σε ένα μπολ
χτυπάμε καλά τα αυγά με τη μαγιά και το αλάτι, μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά για να μην μείνoyn σβόλοι.
Προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά …. προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε αλεύρι, κοσκινισμένο και ζυμώνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια ,,,, βάζω 800 γρ αλεύρι ,,, πρέπει μέχρι να μενει η ζύμη να ξεκολάει από τα χέρια,,, χτυπάμε τη ζύμη μερικές φορές για να βγουν τα κουλουράκια μας σούπερ αφράτα…
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα σε ζεστό μέρος.
Χώρισα τη ζύμη σε 25 μπαλάκια, έτσι βγήκαν 25 αρκετά μεγάλα κουλουρακια.

Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι στο τραπέζι πασπαλισμένο με αλεύρι μέχρι να γίνει ένα λεπτό κορδόνι και μετά κάνουμε ένα οκτώ, τα βάζουμε στο ταψί αλειμμένο με λάδι και πασπαλισμένο με αλεύρι ,,,, ή στρωμένο με χαρτί ψησίματος αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού
Τα έβαλα στον προθερμασμένο φούρνο στα 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 λεπτά.


Τα βγάζουμε από το ταψί,,, τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά και τα βάζουμε σε ένα σιρόπι με νερό, ζάχαρη και εσάνς ρούμι απλά τα βάζουμε και τα βγάζουμε και μετά τα αλείφουμε με μέλι και περνάμε από το αλεσμένο καρύδι ❤

Καλή σας όρεξη αγαπημένοι

Προηγούμενο άρθροΈχετε φάει ποτέ ρολό ζαμπόν και τυριού σαν αυτό;
Επόμενο άρθροΕξπρές Παγωτό Σοκολάτα Πανεύκολο…θα το φτιάχνετε συνέχεια