Κουλουράκια κρασιού

Τα πιο διάσημα τραγανά Κουλουράκια κρασιού της Ιθάκης με ελαιόλαδο και σουσάμι είναι ρουστίκ, τέλεια και έτοιμα για κατανάλωση.

Υλικά

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί κάθε είδους
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
6 φλιτζάνια αλεύρι απλό
21/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Σουσάμι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το κρασί, το λάδι και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε πάνω από τη φωτιά. Σβήνουμε τη φωτιά πριν βράσει.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να χλιαρό. Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο αλεύρι σιγά σιγά.
Προσθέστε κανέλα, περισσότερο αλεύρι και μπέικιν πάουντερ, σχηματίζοντας μια μαλακή ζύμη. Ζυμώνουμε ελαφρά.
Ρίξτε το σουσάμι σε ένα μπολ. Κόψτε μικρά κομμάτια ζύμης και τυλίξτε το σουσάμι, αφήνοντας τους σπόρους να κολλήσουν στη ζύμη.
Σχηματίστε κάθε κομμάτι σε κύκλο, ή διπλώστε στη μέση και στρίψτε προς την αντίθετη κατεύθυνση για να σχηματίσετε μια σπειροειδή ράβδο.
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200°) για περίπου 40 λεπτά. Φτιάχνει περίπου 100 κουλουράκια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ψύξτε καλά πριν το φάτε, καθώς η γεύση δεν απλώνει όσο τα μπισκότα κρυώνουν.

Η Συνταγή είναι της Maria Stasios

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λουλούδι Κουλουράκια

Λουλούδι Κουλουράκια

Συστατικά :

400 γρ αλεύρι 00
120 ml ζεστό γάλα
70 γρ ζάχαρη
70 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγα
7 γρ ξηρή μαγιά μπύρας
1 φακελάκι βανιλίνη
Μαρμελάδα / Nutella

Μέθοδος:

Τα ζυμώνουμε όλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 3 ώρες.
Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια των 60 γρ. το καθένα, αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για 30 λεπτά.
Παίρνουμε μια μεζούρα τη φορά, με τον πάτο ενός ποτηριού πιέζουμε στο κέντρο και χαράσσουμε σε 8 μέρη.


Τσιμπάμε τα πέταλα 😅 με τα δάχτυλά μας, και με ένα πιρούνι τρυπάμε το κέντρο του λουλουδιού.
Αλείφουμε με τον κρόκο και βάζουμε τη μαρμελάδα / Nutella στο κέντρο.

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και μετά το βάζουμε στο φούρνο στους 180° για 15 λεπτά😋

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Miriam Salvino

Προηγούμενο άρθροΚρέμα με ροδόνερο
Επόμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με σάλτσα καραμελωμένων φρούτων, έτοιμο σε 10 λεπτά.