Υλικά
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.(περίπου 980 γρ.)
3 αυγά
3 κ.σ.μπέικιν πάουντερ
330 γρ. σπορέλαιο
1,5 ποτήρι ζάχαρη (το ποτήρι 250 γρ.)
3 βανίλιες
Ξύσμα από δύο λεμόνια
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
Χτύπησα με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες.Μετά έριξα το γιαούρτι και το λάδι ανακατεύοντας καλά.
Τέλος έριξα το αλεύρι μαζί με το μπέικιν κοσκινισμένο και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Έπλαθα τα κουλουράκια μου βουτώντας τα δάχτυλα μου σε λάδι.
Από πάνω πέρασα με αυγό και λίγο γάλα ανακάτεμα 🍋
Έψησα στους 170 για 20 με 25 λεπτά αντιστάσεις (ανάλογα τον φούρνο)🍋
Βγήκαν 3 ταψιά της κουζίνας 🍋
Είναι η δεύτερη φορά που τα φτιάχνω μέσα σε λίγες ημέρες.Μοσχομυρισε το σπίτι λεμονάκι 🍋
Καλό ξημέρωμα ‼️