Δοκίμασε και αυτές τις συνταγές:

Για τη ζύμη βανίλιας:

5 έως 6 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
330γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά
3 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά νερό
Για τη ζύμη σοκολάτας:
5 έως 6 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
330γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά
3 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά νερό
1 φλιτζάνι κακάο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας Nescafe
½ μπλοκ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη (λιωμένη)

Εκτέλεση

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάστε το ταψί στρωνοντας το με λαδόκολα (ισως χρειαστείτε και 2 ταψιά).
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε όλα τα ξηρά συστατικά, και αφήστε τα στην άκρη.
Ανακατέψτε ή κτυπήστε το βούτυρο μέχρι να κρεμώσει προσθέστε ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο.
Προσθέστε και χτυπήστε 5 αυγά ξεχωριστά (ένα ένα) και το εκχυλίσματος βανίλιας.
Προσθέστε αργά τα ξηρά συστατικά στο κρεμώδες μείγμα και προσθέστε το αλεύρι έως ότου η ζύμη
δεν είναι πλέον κολλώδης. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Ζυγίστε 30 gr ζύμη βανίλιας και 30 gr ζύμη σοκολάτας για να φτιάξετε ένα σχοινί από το καθένα
Στρίψτε μαζί τα 2 σχοινια ζύμης για να κανετε ένα και δημιουργήστε ένα”U”
φέρετε τα άκρα μαζί και στη συνέχεια να στρίψετε (στρίψιμο στο σχήμα του μπισκότου)
Τοποθετήστε στο φύλλο μπισκότων, χτυπήστε το τελευταίο αυγό σε νερό
περάστε τα κουλουράκια απο πάνω και ψήνετε για 20-22 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Pauline’s Greek Koulourakia with a Twist

For the vanilla dough:

5 to 6 ½ cups all-purpose flour
3 teaspoons baking powder
½ teaspoon baking soda
3 sticks room temperature unsalted butter
1 ½ cups sugar
6 large eggs
3 teaspoons vanilla extract
1 table spoon water
For the chocolate dough:
5 to 6 ½ cups all-purpose flour
3 teaspoons baking powder
½ teaspoon baking soda
3 sticks room temperature unsalted butter
1 ½ cups sugar
6 large eggs
3 teaspoons vanilla extract
1 table spoon water
1 cup cocoa
1 table spoon sugar
1 tablespoon Nescafe
½ block Baker’s unsweetened chocolate (melted)

Instructions

Preheat oven to 350 degrees Prepare cookie sheets with light coating of cooking spray or parchment paper. In a large bowl combine all dry ingredients, set aside. Mix or beat butter until creamy; add sugar until fluffy. Add 5 eggs separately and incorporate completely adding vanilla extract. Slowly add dry ingredients to the creamed mixture and add flour until dough is no longer sticky. Allow dough to rest for 10 minutes.
Weigh out 1 oz. vanilla dough and 1 oz. chocolate dough to make a rope, combining to create one rope, make the “U” rope, and bring the ends together, then twist-(twisting into the shape of the cookie)
Place on the cookie sheet, beat the last egg in water to create egg wash (optional) and bake for 20-22 minutes until golden brown. Yield approximately 5-6 dozen

Credit Pauline Yiannakis

Δείτε Επίσης