Εάν θέλετε επειγόντως κάτι νόστιμο, αλλά δεν θέλετε να τρέξετε στο φούρνο , τότε αυτή η απλή συνταγή για Κουλουράκια με ζάχαρη θα σας βοηθήσει πολύ.
📋Υλικά:
Αλεύρι – 500 γρ,
αυγό – 1 αυγό για τη ζύμη, 1 αυγό για επαλλειψη,
ξηρή μαγιά – 7 γραμμάρια,
ζάχαρη – 40 γραμμάρια,
αλάτι – 5 γραμμάρια,
ζεστό νερό – 300 χιλιοστόλιτρα,
φυτικό έλαιο – 50 χιλιοστόλιτρα,
πρέζα αλάτι,
βανίλια για γεύση.
Για τη γέμιση
ελαιόλαδο
ζάχαρη.
Προετοιμασία:
Κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη μαγιά και το αλάτι απευθείας στο αλεύρι. Ανακατέψτε τα πάντα μαζί.
Στη συνέχεια, προσθέστε το ζεστό νερό και το αυγό.
Όταν η ζύμη έχει σχεδόν ζυμωθεί, προσθέστε το φυτικό λάδι. Εγώ πήρα ηλιέλαιο εξευγενισμένο.
Η ζύμη βγαίνει πολύ ελαστική και εύπλαστη.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα προετοιμασμένο μπολ και βάλτε την στο ψυγείο για 1,5 ώρα.
Πασπαλίστε το τραπέζι με αλεύρι, τοποθετήστε τη ζύμη, σχηματίστε ένα λουκάνικο, κόψτε σε 18 κομμάτια.
Ανοίγετε κάθε κομμάτι, το αλείφετε με ελαιόλαδο και το πασπαλίζετε με ζάχαρη. Σχηματίστε ένα κουλουράκι.
Για να το κάνετε αυτό, τυλίξτε τη ζύμη, τσιμπήστε τις άκρες, διπλώστε στη μέση κατά μήκος, κόψτε όχι όλο το μήκος και ανοίξτε το κουλουράκι.
Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήστε τα να φουσκώσουν για 15-20 λεπτά.
Αλείψτε τα ψωμάκια με χτυπημένο αυγό και στείλτε τα να ψηθούν στο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Τα κουλουράκια με ζάχαρη βγαίνουν με καβουρδισμένη κρούστα και αρωματικό εσωτερικό.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ: goodcookbook.ru