Κουλουράκια με μαρμελάδα σε ζύμη “Κουραμπιέ”

✅Υλικά:

✅Για την ζύμη:
Αλεύρι – 230 g
Βούτυρο 82% λιπαρά – 190 γρ
ζάχαρη άχνη – 75 g
Ασπράδι αυγού – 1 τεμ.
Αλάτι – 1 πρέζα
Ζάχαρη βανίλιας – 5 g

✅Για τη γέμιση:

μαρμελάδα – 60 γρ
❗️Σημαντικό! Όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

✅Μαγείρεμα:

1. Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι, τη βανίλια ζάχαρη μέχρι να γίνει μια λευκή αφράτη αέρινη μάζα (5 λεπτά).
2. Σε δύο βήματα προσθέτουμε το ασπράδι και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και στην ελάχιστη ταχύτητα του μίξερ ανακατεύουμε τα υλικά. Θα πρέπει να πάρετε μια μαλακή ζύμη.
3. Μεταφέρετε μέρος της ζύμης σε μια σφιχτή σακούλα με ένα ακροφύσιο. Βάλτε το άλλο μέρος στο ψυγείο.

4. Καλύψτε το ταψί με χαρτί ψησίματος. Απλώστε τα μπισκότα σε απόσταση 2 cm μεταξύ τους, κρατώντας τη σακούλα όρθια.
Είναι επιθυμητό να τα κάνετε γρήγορα για να μην ζεσταθεί η ζύμη.
5. Κάντε μια μικρή κοιλότητα στη μέση των κενών, γεμίστε με μαρμελάδα.
6. Ψήνετε στους 180ºC για περίπου 15 λεπτά.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ