Κουλουράκια Σταφιδωτά

Υλικά

για την ζυμη

4 ποτηρια λαδι
2 ποτηρια ζαχαρη
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλιου
1 ποτηρι ρακι
2 μπεικιν
1 κουταλακι γλυκου σοδα
30γρ αμωνια
2 κιλα αλευρι μαλακο

Γεμιση
1.200 γρ σταφιδα αλεσμενη απο μηχανη του κυμα
1,5 κουπα καρυδια αλεσμενα
1,5 κρασοποτηρο σουσαμι καβρουντισμενο
1,5 κουταλακι γλυκου κανελα
1/2 κουταλακι γλυκου γαριφαλο
και ξυσμα απο ενα λεμονι

Εκτελεση

Σε λεκανη βαζουμε το λαδι την ζαχαρη ανακατευουμε καλα προσθετουμε την πορτοκαλαδα που μεσα εχουμε βαλει την αμωνια την ριχνουμε στο μειγμα. Προσθετουμε την ρακι, την σοδα, το μπεικιν και το αλευρι.
Η ζυμη πρεπει να ειναι μαλακια ισα να μην κολαει στα χερια 

Γεμιση
Σ ένα μπολ αναμιγνύω όλα τα υλικά της γεμισης

Ξεκιναω και παίρνω δόσεις περιπου 30-40 γρ ανοιγω βάζω 1-2 κγ γεμιση κλεινω σε μπαλες και τις πιεζω πάνω σε χαρτονι απο χαρτοκουτα αφου αφαιρεσα το ενα μερος του χαρτιου να πάρουν το σχέδιο και βάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα

Ψηνουμε στον αερα 1608 εως 170 εως να παρουν χρωμα

Η Συνταγή είναι της Μαιρη Μαιρη

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα με ζαμπόν και τυρί
Επόμενο άρθροΠασχαλιάτικη Αλεξανδρινή Ζύμη…πρέπει να τη δοκιμάσετε