Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Υλικά

412 γραμμάρια χλιαρό νερο
2 κουταλιές σούπας ταχίνι
Μία κουταλιά ζάχαρη μία κουταλιά αλάτι μικρή
700 γραμμάρια αλεύρι
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές δύο στην αρχή και δύο αφού κάνουμε το ζυμάρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό τη Μάγια τη ζάχαρη και λίγο το ταχίνι ελαιολαδο ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μας.
Βάζουμε σε ένα πιάτο 3-4 κουταλιές ζάχαρη με νερό ζαχαρόνερο αφού δώσουμε σχήμα τα βουτάμε εκεί πέρα και σε μπόλικο σουσάμι αφήνω να φουσκώσουν 20 λεπτά και κατευθείαν ψήσιμο στους 190 αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα εάν τα θέλετε πάρα πάρα πολύ τραγανά θα τα κάνετε εξαρχής λεπτά και θα τα βάζετε σε σχάρα για πέντε λεπτά με δέκα αφού έχουν ψηθεί.

Συνταγή είναι της Μαρίας Μοσχουλας….