Υλικά
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1/2 κουνουπίδι
1/2 κόκκινο κρεμμύδι
1 καρότο
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
λάδι
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Το κουνουπίδι βράζεται σε αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά, όταν ψηθεί καλά το στραγγίζουμε και το περνάμε με ένα πιρούνι, το αφήνουμε σε σουρωτήρι να κρυώσει και στραγγίζουμε καλά το ζουμί.
Βάζουμε τα κολοκυθάκια στον μεγάλο τρίφτη με τη φλούδα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι δίπλα στο κουνουπίδι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και βάζουμε το καρότο σε ένα μεγάλο τρίφτη.
Στραγγίζουμε καλά με το χυμό του κουνουπιδιού και από τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε με το τριμμένο καρότο, 1 αυγό, τα μπαχαρικά και το αλεύρι.
Με βρεγμένα χέρια σχηματίζονται βρεγμένοι κεφτέδες, οι οποίοι τηγανίζονται σε καυτό λάδι.
Αφαιρέστε σε χαρτοπετσέτα.