Οι κουραμπιέδες με λάδι είναι μια παραδοσιακή συνταγή από την Πελοπόννησο, που συνήθως ετοιμάζεται κατά τη διάρκεια της νηστείας, αλλά και σε άλλες γιορτινές περιστάσεις.
Χωρίς ζυγαριά, όλα τα μετράμε με ένα ποτήρι!!!
H συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη
Θα χρειαστείτε 👇
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι άχνη ζάχαρη
1 σφηνάκι ούζο
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν
400-450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο περίπου
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25′ περίπου 🔥
Ροδόνερο μόλις ψηθούν 🔥
Άχνη για το σερβίρισμα 🌺
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι ή στη φριτέζα αέρος και τα χοντροκόβουμε.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την άχνη ζάχαρη, το ούζο και τις βανίλιες με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας με μια μαριζ και μετα το χερι.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κουραμπιεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μόλις βγάλουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο, τους ραντίζουμε με ροδόνερο και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.