Μια φανταστικη συνταγη για κουρκουτού με σιμιγδάλι και τριμμένα κολοκυθάκια! Η συνταγή ειναι απλή και εύκολη, με υλικά που βρίσκονται εύκολα σε κάθε κουζίνα και είναι γλυκισμα

Ας δούμε μαζί τα βήματα που ακολουθήσατε:

Υλικά:

3 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
Αλάτι
1 στραγγιστό γιαούρτι
2 φρέσκα αυγά, χτυπημένα
1 κομμάτι φέτα, θρυμματισμένη
Λίγο νερό
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι καφέ σιμιγδάλι
Αλεύρι (όσο χρειαστεί)

Εκτέλεση:

Τρίψτε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη και αλατίστε τα.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το στραγγιστό γιαούρτι, τα χτυπημένα αυγά, τη θρυμματισμένη φέτα, λίγο νερό, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Προσθέστε το σιμιγδάλι και αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει ένα κουρκούτι ελαφρώς πιο σφιχτό από το κέικ.
Βουτυρώστε ένα αλουμινένιο ταψί.

Ρίξτε το μείγμα του κουρκουτού στο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα.
Ρίξτε ελαιόλαδο και κομματάκια βουτύρου στην επιφάνεια του κουρκουτού.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Η Συνταγή είναι της κας Σοφία Παπα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουρκουτόπιτα 

Κατερίνα Λάμπρου

Υλικά :
200 γρ.τυρι φέτα
400 γρ.φρεσκο γάλα
200 γρ. γιαούρτι
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι- μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση :

Σε μπολ χτυπάω τα αυγά και ένα ένα όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα…
Βάζω στο φούρνο το ταψί με ελάχιστο λάδι να κάψει ( αυτό το κάνω για να γίνει καλύτερα ο πάτος της πίτας) στη συνέχεια το βγάζω ρίχνω το μείγμα της πίτας, τρίβω με τα δάχτυλα μου τη φέτα και ανακατεύω ελαφρώς με ένα πιρούνι λίγο να κάτσει το τυρί , ψήνω 30 – 40 περίπου λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς…

Προηγούμενο άρθροΣάμαλι: Η αυθεντική συνταγή “όπως παλιά”
Επόμενο άρθροΚώκ Ταψιού