H Σαλάτα γίνεται με πλιγούρι και στη συνέχεια αναμειγνύεται με φρέσκα λαχανικά, αρωματικά μπαχαρικά και ένα πικάντικο dressing.
Το απολαμβάνουμε υπέροχα μόνο του αλλά και τέλειο ως συνοδευτικό με οποιοδήποτε κρέας.
Υλικά
250g πληγούρι
1 φλιτζάνι/250 ml ζωμό κοτόπουλο
1¼ φλιτζάνια/300 ml νερό
3 κουταλάκια του γλυκού μείγμα μπαχαρικών
2 κουταλιές της σούπας Κρέμα πάπρικας
1 Μικρό Κόκκινο Κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
Αγγούρι, κομμένο σε φέτες και κομμένο στα τέσσερα
4 ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
¼ κουπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
Πιπέρι
Μέθοδος:
Πλένουμε και στραγγίζουμε το πληγούρι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τον υγρό ζωμό κοτόπουλου και το νερό.
Βράζουμε και μετά σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να αφρατέψετε το πλιγούρι. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το μείγμα μπαχαρικών και την κρέμα πάπρικας κατά βούληση, προσθέτοντας περισσότερο ή λιγότερο.
Δείτε Επίσης: Η Διάσημη Σαλάτα Ταμπουλέ
Αφήστε το πληγούρι να κρυώσει τελείως και προσθέστε τις ντομάτες, το αγγούρι, τα φρέσκα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού.
Καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σερβίρουμε αμέσως ή σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Καλή Απόλαυση! 😊
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το μειγμα μπαχαρικων είναι ένα ανάμεικτο καρύκευμα από πάπρικα, κόλιανδρο, κύμινο, μοσχοκάρυδο, τσίλι, κάρδαμο, γαρύφαλλο και πιπέρι. Ένα μείγμα καρυκευμάτων που θα δώσει στο πλιγούρι ή στο κουσκούς σας μια υπέροχη γεύση!
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με πιάτα με κρέας, ψάρι, κοτόπουλο και πατάτα.
Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen