Υλικά:

Για τον κιμά:
500 γρ. κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι, κατάλληλα
Λίγο κύμινο
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο (στη μύτη του κουταλιού του γλυκού)
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξύδι
150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Λίγο λάδι για το μαγείρεμα

Για τις κρέπες:
3 αβγά
2 κούπες γάλα
1 κούπα αλεύρι
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βαζω λίγο λάδι στην κατσαρόλα ρίχνω το κρεμμύδι το σκόρδο τά ανακατεύω μέχρι να μαραθούν καί τά σβήνω με τό βαλσαμικο

Ρίχνω τον κιμά τον ανακατεύω καλά μέχρι νά μήν έχει κομματάκια ρίχνω καί τόν πελτέ νερό το αλάτι αν θέλουμε καί δύο τρία μπαχάρι και ένα μικρό κομμάτι κανέλα σε ξύλο. Το αφήνω νά βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχει λίγο ζουμί ( θά τό χρειαστώ)για το ψήσιμο!

Κρέπες

Χτυπαω τά αβγά με το σύρμα ρίχνω το γάλα το αλεύρι ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.περνω ένα αντικολλητικό τηγάνι το περνάω με λίγο λάδι το αφήνω να κάψει και ρίχνω μία κουτάλα της σούπας χυλό το κουνάω νά καλυφθεί ο πάτος το αφήνω να πάρει χρώμα και με σπάτουλα το γυρίζω από την άλλη πλευρά και συνεχίζω μέχρι να τελειώσει ο χυλός μου βγάζει οκτώ κρέπες,το μάτι τής κουζίνας το είχα στο τέσσερα τώρα αυτό εξαρτάται από την κάθε κουζίνα!το στήσιμο του φαγητού!

Κρατάω λίγη τριμμένη γραβιέρα στην άκρη ρίχνω την περισσότερη μέσα στον κιμά ανακατεύω καλά , καί αρχίζω νά γεμίζω τις κρέπες το ζουμακι από τον κιμά το βάζω να σκεπαστεί ο πάτος του πυρέξ ρίχνω καί λίγο λάδι και στρώνω τις κρέπες τις βρέχω με λίγη από το ζουμακι του κιμά πασπαλιζω με την υπόλοιπη γραβιέρα και στο φούρνο στους διακόσιους βαθμούς εγώ το σκέπασα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος γιατί δεν θέλω να ξεραθεί το τυρί !

H συνταγή είναι της κας Αθανασια Πασιουδη