Κρέπες με ανθότυρο με μέλι ή μαρμελάδα
Ένα λαχταριστό γλυκό που ταιριάζει τόσο για σνακ όσο και στο γιορτινό τραπέζι!
Υλικά 20/22 τεμάχια
Γάλα -500 ml
Αυγά – 4 τεμάχια
Αλεύρι – 180 γρ
Ζάχαρη – 1/2 κουταλιά της σούπας
Αλάτι – μια σκόνη
Άοσμο λάδι – 2,3 κουταλιές της σούπας
Βανίλια κατά βούληση
Γέμιση
Ανθότυρο – 250 γρ
Ζάχαρη – 1/2 κουταλιά της σούπας
Ζάχαρη βανίλια – 10 γρ
Αυγά – 1 τεμάχιο
Μαλακό βούτυρο – 50 γρ
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τηγανίτα
1 Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά,
2 Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά. .
3 Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο τραπέζι για 30 λεπτά να ομογενοποιηθούν.
4 Μετά προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε ξανά καλά.
5 Σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι αλειμμένο με λάδι βάζουμε μια δόση να απλώσει σ όλο το τηγάνι και γυρναμε από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
6 Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανθότυρο καλά αναμεμειγμένη με ζάχαρη και ένα αυγό.
7 Βάλτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού τυρί σε κάθε κρέπα και τυλιγετε.
8 Αλείφουμε κάθε κρέπα με μαλακό βούτυρο τις βάζουμε σε μια φόρμα κέικ στρωμένο και χαρτι ψησίματος.
9 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15/20 ΛΕΠΤΑ.
Κλείστε την όρεξή σας!