Γενική ζύμη για ψήσιμο

Μια πολύ καλή συνταγή ζύμης για όλες τις χρήσεις. Φτιάχνει καλά αρτοσκευάσματα.
Ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα αρτοσκευάσματα, τόσο γλυκά όσο και μη. Εάν δεν έχετε ακόμη αυτή τη συνταγή, τότε σημειώστε τη.

Συστατικά:

500 γρ αλεύρι
1 αυγό
250 ml ζεστό γάλα
6 κ.σ φυτικό λάδι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουτ.gr αλάτι
2 κ.σ. Ζάχαρη

Εκτέλεση:

Η συνταγή είναι απλή, όπως όλες οι ευρηματικές συνταγές.
Χτυπήστε το αυγό σε ένα μπολ και προσθέστε αλάτι, ζάχαρη, φυτικό λάδι και ζεστό γάλα σε αυτό.
Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε από πάνω τη μαγιά. Ζυμώνουμε τη ζύμη σταδιακά προσθέτοντας αλεύρι. Μπορείτε να ρίξετε αμέσως 250 γρ.
και μετά σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι. Μόλις η ζύμη αρχίσει να μην κολάει στο χέρι σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι (ακόμα κι αν μείνει αλεύρι).
Η ζύμη μπορεί να ζυμωθεί και με μίξερ. Ζεσταίνουμε τον φούρνο. Σχηματίζουμε μια μπάλα από τη ζύμη, σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Σβήνουμε το φούρνο και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Εκεί στο φούρνο η ζύμη θα είναι έτοιμη σε 20-30 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη και σχηματίζουμε πιτακια, ψωμάκια γεμιστά, καλτσουνάκια ή ότι θέλει η καρδιά σας.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεμπαπ με 3 κιμάδες
Επόμενο άρθροΝοστιμότατο μπαστουνάκια από τυρί κότατζ σε 15 λεπτά!