Υλικά

(για 15 κρεπες διαμέτρου 22 cm):

600 ml ζεστό γάλα
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (άοσμο)
240 γρ αλεύρι
15 γρ νωπή μαγιά ή 5 γρ ξηρή μαγιά ταχείας δράσης

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά σε λιγο χλιαρό γάλα. Αν χρησιμοποιούμε ξηρή μαγιά, την αναμειγνύουμε απευθείας με το αλεύρι.

Σε ένα άλλο μπολ, σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αφρίσει. Προσθέτουμε τη μαγιά και το υπολοιπο μισο γαλα στο μείγμα αυγών και χτυπαμε με το συρμα .

Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το υπολοιπο μσιο γαλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα ή κουτάλι.
Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Λαδώνουμε ελαφρά το τηγάνι με ηλιέλαιο.
Ανακατευουμε την ζυμη λιγο και ρίχνουμε μια ποσότητα ζύμης στο τηγάνι και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε την τηγανίτα για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές, συνοδευόμενες από μέλι, μαρμελάδα, σοκολάτα, φρούτα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.