Υλικά:
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα (300ml)
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Πρόσθεσε το αλάτι, το γάλα και το λάδι και ανακάτεψε καλά.
Ρίξε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να αποφύγεις τους σβόλους.
Τέλος, πρόσθεσε το ζεστό νερό και ανακάτεψε καλά μέχρι να έχεις ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα στο τηγάνι και γύρισέ το
όταν ροδίσει από τη μία πλευρά.
Σέρβιρε τις κρέπες ζεστές με τη γέμιση της επιλογής σου.
Συμβουλές:
Οι κρέπες ταιριάζουν υπέροχα με ρευστή σοκολάτα και μπανάνες.
Αν η ζύμη σου είναι πολύ πηκτή, πρόσθεσε λίγο επιπλέον γάλα. Αν είναι πολύ αραιή, πρόσθεσε λίγο επιπλέον αλεύρι.
Χρησιμοποίησε ένα αντικολλητικό τηγάνι για να αποφύγεις να κολλήσουν οι κρέπες.