Κρεατοπιτάκια Πολίτικα
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτό
1 κουταλιά της σούπας κάποιο μιγμα μπαχαρικών για κρεας που σας αρέσει
1 ραβδί κανέλας
4 σπόρους μπαχάρι
1 πρέζα νιφάδες τσίλι
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού ή νερό
3 φύλλα δάφνης
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο πολτό
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα
1/4 ελαιόλαδο για σοταρίσματα
1/2 κιλό βούτυρο, ίσως περισσότερο
1 πακέτο φύλλων κρούστας
Μυτζήθρα ή παρμεζάνα, τριμμένη για γαρνιτούρα.
Εκτέλεση
Θερμάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια για ένα λεπτό, προσθέστε τον ντοματοπελτέ και μαγειρέψτε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το σκόρδο, προσθέστε το κρέας και τσιγαρίστε.
Προσθέστε κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί, στη συνέχεια προσθέστε φύλλα δάφνης, την κανέλα και το μπαχάρι, ρίξτε το ζωμό ή νερό, καλύψτε και μαγειρέψτε για 1 ώρα σε μέτρια χαμηλή φωτιά ή μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό.
Βγάλτε τα φύλλα δάφνης, την κανέλα και τα μπαχάρι. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί υγρό. Αφήστε το να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, ανακατεύετε 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί.
Πάρτε το φύλλο, κόβετε σε λωρίδες, βάζετε μια λωρίδα στο τραπέζι, βουτυρώστε, τοποθετείτε 1 κουταλιά της σούπας μείγμα κρέατος και κάνετε ένα ρολό ή τρίγωνο.
Τοποθετήστε το στο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, βουτυρώστε από πάνω και πασπαλίστε με παρμεζάνα ή μυζήθρα και βάλτε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν
Καλή Απόλαυση