Κρεατόσουπα

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι άπαχο στρογγυλό
1 Σελερι κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
4 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό χαρακωμένο στα 2
1 μεγάλη ντομάτα
2-3 πατάτες ολόκληρες μεγάλες
αλάτι πιπέρι λίγο κουρκουμά
1 ματσάκι σέλινο
ελαιόλαδο κατά βούλησιν ..

Εκτέλεση

Σαν αρχή εγώ πάντα βάζω το κρέας με νερό να το σκεπάζει και μόλις ζεσταθεί στην πρώτη βράση το χύνω το ξαναβάζω το κρέας στην κατσαρόλα
και ρίχνω όλα τα λαχανικά εκτός από τις πατάτες.
Σκεπάζω με ζεστό νερό και αφήνω να βράσουν για 30 λεπτά περίπου .
Αμέσως μετά προσθέτω τις πατάτες ολόκληρες για να μην λιώσουν το αλατοπίπερο τον κουρκουμά και το ελαιόλαδο.
Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω να βράσουν σχεδόν άλλα 40 λεπτά όταν πιρουνιάσω το κρέας να λιώνει.

Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχω πού και πού την κατσαρόλα κι αν το ζουμί λιγοστεύει προσθέτω λίγο λίγο μόνο ζεστο νερό.
Θέλουμε το ζουμάκι να είναι δεμένο και γευστικό ,μην αφήσετε πολλά ζουμιά.
Σερβίρω με κομμάτια από τα λαχανικά .
Πολλές φορές τα περνάω όλα τα λαχανικά από το πρες πουρέ και τα ρίχνω ξανά μέσα στην κατσαρόλα .

Όπως και να την φάτε είναι πεντανόστιμη και πολύ θρεπτική .

Καλή σας όρεξη !

Προηγούμενο άρθροΣπιτική τυρόπιτα
Επόμενο άρθροΑπίστευτα νόστιμο, αφρός εσωτερικά και με τραγανή κρούστα από σουσάμι.