Κρεμμύδια στιφάδο με κοτόπουλο
Υλικά
🧅1,2 κγρ μπουτάκια κοτόπουλου
🧅1,5 κγρ κρεμμύδια
🧅5-6 κ.σ. λάδι
🧅2 κ.σ. τοματοπολτός
🧅2 κουτ πάπρικα
🧅1 / 3 κουτ αλεσμένο μαύρο πιπέρι
🧅1 μεγάλη αποξηραμένη πιπεριά
🧅5-6 λιαστες ντομάτες
🧅1 φύλλο δάφνης
🧅Αλάτι
🧅1 κ.σ. από πάνω κορν φλαουερ
🧅Μαϊντανός για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Καθάρισα, έπλυνα και στέγνωσα τα μπουτάκια του κοτόπουλου με χαρτί οικιακής χρήσης.
Σε μια φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 κ.σ. λαδι και τοποθέτησα τα μπούτια αλατίζοντας τα ελαφρά.
Μαγείρεψα μέχρι να μαυρίσουν ελαφρια και τα γύρισα και στην άλλη τους πλευρά.
Σε αυτό το διάστημα, ξεφλούδισα τα κρεμμύδια και τα έκοψα σε μέτριου πάχους μισά.
Αφού «σφράγισαν» τα πόδια και από τις δύο πλευρές, τα έβγαλα σε πιατέλα. Προσθέτουμε την άλλη κουταλιά λάδι και το κρεμμύδι
στη κατσαρόλα και αλατίζουμε. Μαγείρεψα μέχρι να μαλακώσει εντελώς, μετά πρόσθεσα μαύρο πιπέρι, πελτέ ντομάτας, πάπρικα,
λιαστή ντομάτα και πιπεριές ψιλοκομμένες. Ανακάτεψα και πρόσθεσα τα μπουτάκια κοτόπουλου.
Έριξα 800 ml από πάνω ζεστό νερό, ρίχνοντας με κουταλιές σάλτσα πάνω στο κρέας, προσθέτοντας τη δάφνη και σκεπάζοντας την κατσαρόλα με ένα καπάκι. Όταν έβρασε, άνοιξα ελαφρά το καπάκι και μείωσα τη φωτια λιγο.
Μαγείρεψα για 1 ώρα και 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει τελείως το κοτόπουλο.
Έβαλα το κορν φλαουερ σε ένα ποτήρι και το ανακάτεψα με 3 κ.σ. κρύο νερό. Το έριξα στο σκεύος και ανακάτεψα ελαφρά να πήξει η σάλτσα. Μετά από 2-3 λεπτά, έβγαλα την κατσαρόλα από την εστία. Σέρβιρα τις μερίδες πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή όρεξη!