ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 μεγάλα κομμάτια κοτόπουλου (στήθος, χωρίς κόκαλα )
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη, 
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και επιλέον για αργότερα
Παρθένο Ελαιόλαδο 
220gr μανιτάρια Baby, καθαρισμένα, και κομμένα σε φέτες
14 γρ ντοματίνια κομμένα στην μέση
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​σκόρδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο χυμό λεμονιού (χυμός 1/2 λεμονιού)
3/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
Χειροποίητο σπανάκι baby (προαιρετικό)

ΟΔΗΓΙΕΣ

Πλύνετε το κοτόπουλο και στεγνώστε το. Περάστε το και στις δύο πλευρές με 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη, 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι. Επαλείψτε τα κοτόπουλα με το αλεύρι και τινάξτε να φύγει η περίσσεια. Αφήστε το για λίγο.
Ζεσταίνουμε 2 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι. Τσιγαρίστε τα κοτόπουλα και στις δύο πλευρές (περίπου 3 λεπτά). Μεταφέρετε τώρα τις κοτολέτες κοτόπουλου σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε περισσότερο ελαιόλαδο εάν χρειαστεί. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε σύντομα σε μεσαία – υψηλή φωτιά (περίπου 1 λεπτό). Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τα υπόλοιπα 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη, 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και 2 κουταλάκια αλεύρι. Μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας τακτικά.
Τώρα προσθέστε το λευκό κρασί, μαγειρέψτε για λίγο για να το μειώσετε λίγο το κρασί, στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ζωμό κοτόπουλου.
Αφήστε το να βράσει, στη συνέχεια προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι. Μαγειρέψτε πάνω από υψηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε μέτρια – χαμηλή. Σκπάστε και μαγειρέψτε για άλλα 8 λεπτά ή έως ότου το κοτόπουλο μαγειρευτεί πλήρως.
Αν σας αρέσει, ανακατεύετε μια χούφτα σπανάκι baby λίγο πριν από το σερβίρισμα. Απολαύστε το ζεστό με ζυμαρικά και ένα ποτήρι λευκό κρασί!

Προηγούμενο άρθροΛεμονόπιτα με φύλλα κρούστας…δεν υπάρχει
Επόμενο άρθροΟμελέτα με κολοκυθάκια….ακόμη και για μεσημεριανό