Οι κρεμμυδοκεφτέδες αποτελούν ένα αγαπημένο μεζεδάκι ή ορεκτικό σε πολλές χώρες. Η γλυκιά γεύση του κρεμμυδιού σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά δημιουργεί έναν αρμονικό και απολαυστικό συνδυασμό

Υλικά

10 κρεμμύδια
300 γρ φέτα
2 αυγά
Δυόσμο
1 φλιτζάνι φρυγανιά
1 φλιτζάνι αλεύρι
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
1 κουταλακι μπεικιν παουτερ
1 κουταλακι σόδα
Λίγο λάδι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα κρεμμύδια για 6-7 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε καλά και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ από τα κρεμμύδια, τη φέτα, τα αυγά, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τη φρυγανιά, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το baking powder και τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Παίρνουμε από το μείγμα με δύο κουτάλια, σχηματίζουμε μικρές μπάλες και τις τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Αφού τηγανιστούν οι κρεμμυδοκεφτέδες, τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Η Συνταγή είναι της κας Γωγω Σαμίου