Η κρεμόπιτα με κεράσια είναι ένα απολαυστικό γλυκό που συνδυάζει την αφράτη βάση παντεσπανιού, την βελούδινη κρέμα και την γλυκόξινη γέμιση κερασιού. Είναι ιδανική για ένα γιορτινό τραπέζι, ένα απογευματινό τσάι ή απλά για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για κάτι γλυκό.

Υλικά

Για τη βάση (παντεσπάνι):
125 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
2 αυγά
75 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα:
320 ml γάλα
90 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
40 γρ. κορν φλάουρ
1 κρόκο αυγού
200 γρ. κρέμα γάλακτος (25% λιπαρά)

Για τη γέμιση κεράσι:
300 γρ. κεράσια κατεψυγμένα
100 ml νερό
80 γρ. ζάχαρη
25-30 γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε και στρώνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα 26 εκ.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σταδιακά στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ.
Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην σχηματιστεί κρούστα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, σε σαντιγί, και την προσθέτουμε στη κρέμα αφού έχει κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση κεράσι:
Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τα κεράσια, το νερό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει η γέμιση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρά.

Συναρμολογούμε την κρεμόπιτα:
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση παντεσπανιού.
Απλώνουμε τη γέμιση κεράσι πάνω από την κρέμα.
Αφήνουμε την κρεμόπιτα να κρυώσει εντελώς στο ψυγείο για τουλάχιστον 6-7 ώρες, ή καλύτερα όλη τη νύχτα.
Πριν το σερβίρισμα, αφαιρούμε την πίτα από το ψυγείο, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.