Κρεμώδης σάλτσα σκόρδου και μανιταριών

Κάνει – 2 1\2 Φλιτζάνια
Εξυπηρετεί 4-6 άτομα

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
1 ασκαλώνιο κομμένο σε κύβους (αν δεν βρείτε βάζετε ένα κόκκινο κρεμμύδι)
300 γρ. καφέ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί Μπορεί να αντικατασταθεί με ζωμό λαχανικών ή ζωμό κοτόπουλου.
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
400 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά (παχύρρευστη κρέμα)

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα μανιτάρια τα κόβουμε σε φετάκια.Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και το θυμάρι.
Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.Σωτάρουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαραθούν και να πιουν τα υγρά τους.

Αλατίζουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.Προσθέτουμε θυμάρι μαιντανό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει.Τέλος ρίχνουμε το πιπέρι.
Αυτή η σάλτσα είναι τέλεια πάνω από μπριζόλα, κοτόπουλο, πίτες και λαχανικά.

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΣπανακοπρασοπιτα με παραδοσιακό χειροποίητο Φύλλο
Επόμενο άρθροΤα πιο εύκολα Ντόνατς