Κέικ Πλεξούδα με φρούτα

Πόσο μου αρέσουν τα νόστιμα πράγματα, μμμ… αλλά να είναι γρήγορα και με εύκολα υλικά, και αυτό το Κεικ/πλεξούδα είναι ακριβώς αυτό.

✅ Υλικά

τυρί κοτατζ – 200 γρ
Ζάχαρη-80 g (4 κουταλιές της σούπας l)
Αυγά – 1 τεμ
Λάδι – 40 g (4 κουταλιές της σούπας) ή μαλακό βούτυρο 50 g
Ζάχαρη βανίλια – 10 γρ
Μια πρέζα αλάτι
Πάστα πορτοκαλιού – 1 κουταλιά της σούπας (ή 1/2 φλούδα)
Αλεύρι – 220 γρ
Μπέικιν πάουντερ – 1 κουταλάκι του γλυκού
Αποξηραμένα φρούτα – 150 g (προπλυμένα και αποξηραμένα)

✅Στρούζελ/ψίχουλα
Βούτυρο – 20 γρ
Αλεύρι – 30 g
Ζάχαρη – 30 γρ
Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια, το τρίβουμε με τη ζάχαρη και το αλεύρι σε ψίχουλα.

✅ Προετοιμασία

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπήστε τα πάντα μέχρι να ομογενοποιηθούν με ένα μπλέντερ, προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ζυμώστε μια μαλακή ζύμη.
Η ζύμη είναι λίγο κολλώδης στα χέρια και πολύ απαλή, μην τη γεμίζετε με αλεύρι, καλύτερα να την πασπαλίζετε περισσότερο στο τραπέζι όταν την ανοίγετε.

Πασπαλίζουμε καλά το τραπέζι με αλεύρι, απλώνουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο πάχους 3 χιλιοστών, την αλείφουμε με ελαφριά μαρμελάδα, πασπαλίζουμε
με αποξηραμένα φρούτα, το τυλίγουμε, το κόβουμε στη μέση όπως ατην φωτο, σταματώντας 1 εκ. από την κορυφή, πλέκουμε τις φέτες προς τα πάνω.


Αλείφουμε τη φόρμα του cake με λάδι ή σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος.

Πασπαλίστε από πάνω ψίχουλα streusel.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190/200 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να βγει στεγνή μία οδοντοφλυφίδα.
Χρησιμοποίησα 220 γραμμάρια αλεύρι, ίσως + 20 γραμμάρια παραπάνω, όλα εξαρτώνται από την υγρασία του τυριού.
Μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε γέμιση, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, ζαχαρωτά φρούτα.

Μαγειρέψτε με αγάπη ❤️ Να είναι όλα επιτυχημένα!

ΠΗΓΗТатьяна Петришина
Προηγούμενο άρθροΤο διάσημο ψωμί τσιαπάτα αλλά με την πιο τεμπέλικη συνταγή
Επόμενο άρθροΧοιρινό στην γάστρα με πατατούλες