Καλαμαράκια κονσέρβας κοκκινιστά με κριθαράκι
Με το κριθαράκι “Λάγανον” γίνεται δυο φορές πιο νόστιμο.
Υλικά:
1 κονσέρβα καλαμαράκια
1/3 φλ. λάδι
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1/2 – 2/3 φλ. σάλτσα
1 φλ. κριθαράκι
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι.
Έχουμε ήδη αφαιρέσει το κεντρικό διάφανο “κόκαλο” από τα καλαμαράκια, τα κόβουμε στη μέση και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τη σάλτσα και νερό αρκετό να καλύψει τα καλαμαράκια.
Ρίχνουμε αμέσως το κριθαράκι και το μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του. Εγώ έβαλα κριθαράκι “Λάγανον” που βράζει μέσα σε 10′ και είναι πεντανόστιμο.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Βάζουμε και κανέλα.
Αφήνουμε το φαγητό να γίνει και στο τέλος, φροντίζουμε να μείνει χωρίς νερό αλλά να είναι ελαφρά ζουμερό. Το αποσύρουμε από το μάτι για να μη στεγνώσει.
Το σερβίρουμε ζεστό.
ΠΗΓΗ: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.com Εικόνα: cookpad.com