Μύδια με ρύζι

Απαραίτητα προϊόντα:

1 κιλό μύδια με τα κοχύλια
3 μέτριες ντομάτες
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κοτσάνια σέλινο
μαϊντανό, λεμόνι, αλάτι και κουρκουμά για γεύση

Εκτέλεση:

Βράζουμε ελαφρά τα μύδια με περίπου 200ml νερό για 2 και μισό λεπτά. Στη συνέχεια, σουρώνω το ζωμό τους και τον ξεχωρίζω
για αργότερα. Σε έναν κόφτη κόβω το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το σέλινο και τα ψιλοκόβω, τρίβω τις ντομάτες και
τα καρότα μου.
Σε μια κατσαρόλα που έχει ζεσταθεί μέτρια με 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, βάζουμε τα πάντα από τον κόφτη και τα μύδια. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτω τα καρότα να μαλακωσουν. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας για 20 δευτερόλεπτα για να ανοίξουν τα μύδια και έπειτα τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
Στην ιδια κατσαρόλα τηγανίζουμετο ελαφρώς προπλυμένο ρύζι μέχρι να γίνει ελαφρώς διάφανο.

Προσθέτω τις ντομάτες και το ζωμό των μυδιών. Εάν χρειάζεται, προσθέστε νερό για να πάρετε την σωστή αναλογία.
Βράζουμε σχεδόν τελείως και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και αφού ανακατεύουμε προσθετουμε και το μειγμα με τα μύδια.
Μισό ματσάκι μαϊντανό κόβουμε σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε μέσα το ρύζι και αφήνουμε στην άκρη λίγο για διακόσμηση.
Οι φέτες λεμονιού του πάει πολύ .

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα για το γιορτινό τραπέζι / Πολύ απλή και νόστιμη συνταγή
Επόμενο άρθροΓίγαντες Πλακί με 2 τρόπους…