Κριτσίνια Γιαουρτιού και Φέτας

Συστατικά:

150γρ. Τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
150γρ. Τριμμένη φέτα
150γρ. Ανάλατο βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια (400γρ.) Αλεύρι
1 κρόκος αυγού
Σπόροι κάρυ για να πασπαλιστούν στην κορυφή

Οδηγίες:

1. Στο μπολ μίξερ βάσης ρίξτε το γιαούρτι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι
2. Προσθέστε το τυρί μοτσαρέλλα, το τυρί φέτα, το βούτυρο και χτυπήστε καλά
3. Ξεκινήστε να προσθέτετε το αλεύρι μέχρι να μαλακώσετε και να δέσει η ζύμη
4. Βγάλτε την σε μια μπαλα σε ένα μπολ και καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε το στο
ψυγείο για 2 ώρες. Μην αφήνετε στο ψυγείο για περισσότερο από 12 ώρες καθώς το χρώμα
της ζύμης αρχίζει να αλλάζει.


5. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και κόψτε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια (κόψτε το ακριβώς
όπως το κέικ)


6. Διαμορφώστε κάθε μέρος ως μπάλα και τυλίξτε κάθε μπάλα σε ένα λεπτό φύλλο (πασπαλίστε το αλεύρι εάν η ζύμη είναι κολλώδης κατά την κύλιση)
7. Κόψτε κάθε φύλλο σε λωρίδες για να πάρετε το επιθυμητό σχήμα.

Μια άλλη επιλογή είναι
να κόψετε κάθε φύλλο σε 8 κομμάτια και να τυλίξετε κάθε κομμάτι
ως κρουασάν.

Η προσθήκη τυριού και / ή σαλαμιού ως γέμιση στη κρουασάν ζύμη
είναι επίσης μια επιλογή
8. Βάλτε στο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, βουρτσίζετε με κρόκο αυγού από πάνω και
πασπαλίζετε με σπόρους κύμινο.


9. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη και υγιεινή τηγανίτα Λαχανικών με τζατζίκι
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας και Καρυδιού: Καριδοπίτα