Κρουτόν με βούτυρο και μπαχαρικά!

Διαφήμιση

Υλικά :

300 γραμμάρια παλιό ψωμί
30 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη μαγειρικής (“Βιταμ”)
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (ελαιόλαδο) για το τηγάνι

Μπαχαρικά :
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε βούτυρο (15 g), λιωμένο
ρίγανη, θυμάρι ή άλλα μπαχαρικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας

Προετοιμασία:

Το ψωμί κόβεται σε φέτες πάχους έως 1 εκ.  Οι φέτες κόβονται σε κύβους ή σε άλλο σχήμα κατά προτίμηση.

Πώς να φτιάξετε κρουτόν
Ρίξτε το ελαιόλαδο στον πάτο ενός κατάλληλου ταψιού και απλώστε το σε όλο τον πάτο. Απλώστε ομοιόμορφα τους κομμένους κύβους ψωμιού.
Πασπαλίζουμε με λιωμένο σκόρδο με βούτυρο , ρίγανη και θυμάρι. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.
Ανακατεύουμε συχνά για να ψηθούν ομοιόμορφα. Το ψήσιμο διαρκεί 15-20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ευχάριστο χρυσαφί, ομοιόμορφο χρώμα.

Διαφήμιση

Τα κρουτόν που παρασκευάζονται με αυτόν τον τρόπο είναι ιδανικά για σαλάτες και σούπες. Όταν κρυώσει, αποθηκεύστε σε καλά κλεισμένο δοχείο. Σε θερμοκρασία δωματίου θα διαρκέσουν έως και 4-5 ημέρες. Για περισσότερo χρόνο μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο όσο το δοχείο στο οποίο είναι κλειστά καλά για να μην απορροφούν υγρασία.

Καλη Απόλαυση!

Photo: Zlatka Kolcheva

 

Διαφήμιση