Υλικά:
1 κιλό αρνί ή κατσίκι (με κόκαλο, συνήθως από στήθος ή σπάλα)
500 γρ. σιτάρι αποφλοιωμένο (το γνωστό “πουρκούρι” ή “πλιγούρι χονδρό”)
Αλάτι
Πιπέρι (προαιρετικά)
Νερό (αρκετό για να βράσουν το κρέας και το σιτάρι)
Προετοιμασία:
1. Ετοιμασία Κρέατος:
Ξεπλένεις καλά το κρέας και το τοποθετείς σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.
Το αφήνεις να πάρει βράση και ξαφρίζεις.
Προσθέτεις αλάτι και το αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά (περίπου 1.5 – 2 ώρες). Το κρέας πρέπει να “λυώνει”.
2. Προσθήκη Σιταριού:
Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτεις το πλυμένο σιτάρι στην κατσαρόλα.
Βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να “σπάσει” το σιτάρι και να γίνει σαν πηχτή σούπα – σχεδόν κρέμα.
Ανακατεύεις συχνά για να μην κολλήσει.
3. Τελικό Στάδιο:
Το ρεσσί είναι έτοιμο όταν έχει δέσει και το σιτάρι έχει μαλακώσει πλήρως.
Μπορείς να αφαιρέσεις τα κόκαλα από το κρέας ή να το αφήσεις όπως είναι.
Σερβίρεται ζεστό.
Η Συνταγή είναι Fioretzis Manos και η φωτό Μαρια παναγιωτου