Λάχανο με λιαστή ντομάτα

Συστατικά:

1,5 κιλό λευκό λάχανο
1 τεμ. καρότα (200 γρ.)
1 τεμ. κρεμμύδι (200 γρ.)
150 γρ. λιαστές ντομάτες
250 γρ. έτοιμη σάλτσας κετσαπ ντομάτας της επιλογής σας (εγώ έβαλα κετσαπ καλη ποιότητας )
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ αλεσμένος κόλιανδρος
2 κουτ. πάπρικα
1 κουτ ένα μείγμα από πιπεριές
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3-4 κσ ξύδι
100 ml. φυτικό λάδι
χόρτα (άνηθος, μαϊντανός, κόλιαντρο)

Εκτέλεση

Κόβουμε το λάχανο. Προσθέστε αλάτι, ζάχαρη και ξύδι, ανακατέψτε με τα χέρια σας να βγάλει ο χυμούς.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε το ζουμί να τρέξει. Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το ζεσταίνουμε, ρίχνουμε μέσα το λάχανο και το σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Όταν το λάχανο μαλακώσει και αλλάξει χρώμα σε ανοιχτό μπεζ, εξατμιστεί το υγρό, προσθέτουμε 50 ml. λάδι και σιγοβράζουμε για άλλα 5-7 λεπτά.
(χωρίς καπάκι) σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε. Ρίξτε σε ένα μπολ.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε τέταρτα δαχτυλίδια, τα καρότα σε λεπτές λωρίδες, τις ντομάτες σε λωρίδες.
Ρίξτε 50 ml στο τηγάνι λάδι, απλώνουμε ψιλοκομμένα καρότα και κρεμμύδια, τηγανίζουμε.
Προσθέτουμε 250 γρ. κετσαπ και το λάχανο, ψιλοκομμένες ντομάτες, ψιλοκομμένο σκόρδο και μπαχαρικά

Ανακατεύουμε τα πάντα, σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Σιγοβράζουμε για 7-10 λεπτά. Το λάχανο πρέπει να είναι παχουλό.
(όχι μαλακό!) Αλατίστε και σβήστε. Το λάχανο είναι έτοιμο! Πασπαλίζουμε με μυρωδικά ψιλοκομμένα.

Νόστιμο!!! 🥕🥬

ΠΗΓΗ: Світлана Юрченко

 

Προηγούμενο άρθροΡολάκια Κανέλας – απίστευτη λιχουδιά!
Επόμενο άρθροΑμπελοφάσουλα κοκκινιστά