Όχι άλλο ένα βαρετό βραστό λάχανο! 🥰
Το μπέικον τηγανίζεται μέχρι να γίνει τραγανό και στη συνέχεια σοτάρεται με λάχανο, μουστάρδα και καπνιστή πάπρικα για μια ακαταμάχητη γλυκιά, αλμυρή και καπνιστή γεύση👌
Υλικά
1 Μεγάλο λάχανο, ψιλοκομμένο
200g Μπέικον ραβδωτό, ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι μικρό, κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
Αλάτι & Πιπέρι
Μέθοδος:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βράζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη αφήνοντας το λιπος από το μπέικον στο τηγάνι.
Προσθέστε το κρεμμύδι στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο,
την πάπρικα και τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε το να ενωθούν.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο λάχανο, ανακατεύοντας να ενωθούν για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να αρχίσει να καραμελώνει.
Ρίξτε ξανά το μπέικον και ανακατέψτε το.
Καλή Απόλαυση! 😊
H συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen