Υλικά:
4 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμός φρέσκο πορτοκάλι και λεμόνι (συνολικά)
2 ποτήρια καλό λάδι
1 κιλό ζάχαρη (μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
Ξύσμα από 2 λεμόνια
4 βανίλιες
1 πακέτο χοντρό σιμιγδάλι
1 πακέτο ψιλό σιμιγδάλι
1 ποτήρι αλεύρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το λάδι, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες. Τα βάζετε στη φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Σε μια λεκάνη, ανακατεύετε το χοντρό σιμιγδάλι, το ψιλό σιμιγδάλι και το αλεύρι.
Σιγά σιγά, ρίχνετε το μείγμα με το σιμιγδάλι και το αλεύρι στην κατσαρόλα με τα βρασμένα υγρά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Λαδώνετε ένα ταψί διαμέτρου 38 εκ. και απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα. Χαράζετε ελαφρά την επιφάνεια σε κομμάτια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να ροδίσει καλά το λαδοραβανι.
Η Συνταγή είναι της κας Ρουλα Λυρου