ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο λαζάνια προψημένα
800 γρ σπανάκι , ψιλοκομμένο
200g μαλακή φέτα, τριμμένη
2 κουταλιές εξαιρετικής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
500γρ κιμά μοσχάρι ή αρνί
3 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
250ml (1 φλιτζάνι) ζωμό κοτόπουλου
200 γραμ. (2 φλιτζάνια) χοντροκομμένη μοτσαρέλα
125 ml (1/2 φλιτζάνι) γάλα
1 αυγό
Λεμόνι σφήνες, για να σερβίρουμε
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στον ανεμιστήρα 200C / 180C. Λαδώστε ελαφρά ένα πυρεξ με μέγεθος 20 x 30 cm.
Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή.
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Αυξήστε τη φωτιά σε υψηλά επίπεδα.
Προσθέστε το κιμά και μαγειρέψτε, με ξύλινη κουτάλα, για 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε την πάπρικα και το πιπέρι. Ανακατέψτε να τα συνδυάσετε. Προσθέστε το ζωμό. Βράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το υγρό.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, μαγειρεύετε το σπανάκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα βραστό νερό για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίξτε το καλά πιέζοντας με ένα ξύλινο κουτάλι για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
Βήμα 4
Βάζουμε την πρώτη στρώση από λαζάνια στην βάση του παρασκευασμένου πυρέξ. Απλώστε το μισό μείγμα του κιμά. Ανακατέψτε τη φέτα με 150 γρ. με (1 1/2 φλιτζάνι) μοτσαρέλα.
Πασπαλίστε το ένα τέταρτο του μείγματος τυριών πάνω από το κιμά. Βάλτε από πάνω άλλη μία στρώση με λαζάνια και ρίξτε το μισό σπανάκι παντού. Πασπαλίστε με το (1/3) ένα τρίτο του υπόλοιπου τυριού. Επαναλάβετε με άλλη μία στρώση λαζάνια, ρίξτε τον υπόλοιπο κιμά και μισό από το υπόλοιπο μείγμα τυριών. Κάντε άλλη μία στρώση με λαζάνια , και ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα σπανάκι και το υπόλοιπο τυριού. Τελειώστε με μία τελευταία στρώση από λαζάνια.
Βήμα 5
Ανακατέψτε μαζί το γάλα, το αυγό και το υπόλοιπο 1 κουταλάκι λάδι. Βουρτσίστε το μίγμα των αυγών πάνω τα λαζάνια και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα. Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει.
Αφήστε να κρυώσει 5 λεπτά σερβίρετε με φέτες λεμονιού.