Υλικά

Στρώμα τυριού:

200 γρ. κρέμα τυρί
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
50 γρ. τυρί κίτρινο, τριμμένο
2 αυγά
Μυρωδικά (βασιλικός, ρίγανη, θυμάρι)
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Στρώμα κρέατος:

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, τριμμένο
1 σέλινο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Σάλτσα ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι

1 συσκευασία λαζάνια χωρίς βράση ή ελαφρύ βρασιμο 3-4 λεπτά

Εκτέλεση:

Στρώμα τυριού: Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στρώμα Κιμά: Σοτάρε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο σε λίγο ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τον κιμά και το σκόρδο και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσει. Πρόσθεσε τη σάλτσα και τα μπαχαρικά και σιγοβράσε για 20-25 λεπτά.

Συναρμολόγηση:
Για να συναρμολογήσετε λαζάνια, ψεκάστε ένα τσερκι με ελατήριο 20 εκ με λάδι
Στρώνουμε τον πάτο του ταψιού μας με 3-4 ζυμαρικά, σπασμένα ή κομμενα για να καλυψουν το ταψί.
Καλύπτουμε με 1 φλιτζάνι σάλτσα ζυμαρικών.
Απλώνουμε το 1/2 του μείγματος του κιμά πάνω από τη σάλτσα, πιέζοντας ελαφρά προς τα κάτω.
Απλώστε το 1/2 της στρώσης του τυριού ομοιόμορφα πάνω από το κιμά.
Επαναλάβετε τη διαδικασία στρώσης μία φορά χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο μείγμα κρέατος/τυρί.
Προσθέστε 1 τελευταία στρώση λαζανια και καλύψτε με σάλτσα και 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα.

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο για τα πρώτα 30-40 λεπτά ψησίματος.
Αυτό θα βοηθήσει τα λαζάνια να μαλακώσουν και να ψηθούν ομοιόμορφα.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι το τυρί να ροδίσει και τα λαζάνια να είναι έτοιμα.
Αφαιρέστε το τσερκι κόψτε σε φέτες στο επιθυμητό μέγεθος.
Σερβίρετε και απολαμβάνετε!

Συμβουλή: Για να κάνεις τα λαζάνια πιο νόστιμα, μπορείς να προσθέσεις μια στρώση béchamel ανάμεσα στις στρώσεις του κιμά και του τυριού.

Yummy Keto & Low Carb Recipes