Μπριζόλα με ζυμαρικά

Απόψε αποφάσισα να κάνω μια μπριζόλα με ζυμαρικα.
Εδώ είναι η συνταγή που χρησιμοποίησα απόψε για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο πιάτο για εσάς και την οικογένειά σας….

Υλικά

800 γρ μπριζόλα από πλευρά κομμένη σε λωρίδες 3.5 εκ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
¾ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 ½ φλιτζάνι λευκά μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2-3 πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες (προτιμήστε ένα μείγμα από κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο)
1 400 gr κονσέρβα ντομάτες σε κύβους κον κασε
1 800gr πουμαρο κλασικο
1 κυβο βοδινού
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά από πάνω στο τέλος)

Εκτέλεση

Μπριζόλες τις βάζουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
Σοτάρουμε σε μεγάλο καυτό τηγάνι με το ελαιόλαδο. Αφήνουμε στην άκρη και σκεπάζουμε.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε πιπεριές και κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο μετά προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε το κόκκινο κρασί και το κυβο του βοείου κρέατος, τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, τις θρυμματισμένες ντομάτες, τις νιφάδες κόκκινου τσίλι και ριγανη.
Ανακατεύουμε για άλλα λίγα λεπτά. Θάψτε τις μπριζόλες ξανά μεσα στη σάλτσα.

Σκεπάζουμε με το καπάκι ελαφρώς ανοιχτο ώστε η σάλτσα να πήξει λίγο για περίπου
30-45 λεπτά. Σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά ρύζι της επιλογής σας με φρεσκοκομμένο μαϊντανό αν θέλετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠολύ νόστιμα, τραγανά, μπισκότα με στρώσεις!
Επόμενο άρθροCheesecake Φουντούκι