Λαζάνια με κιμά και τυριά!!!

Υλικά:
1 πακέτο λαζάνια
750 γρ.κιμά ανάμεικτο(μοσχάρι- χοιρινό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 δάφνη
1 ξύλο κανέλας
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ.πελτέ
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο κρασί
Αλατοπίπερο
Λάδι ελαιόλαδο(75 γρ.)
700 γρ.τυριά εγώ έβαλα ρεγκάτο,γκούντα κασέρι!!

Εκτέλεση:

Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω λάδι και τσιγαρίζω σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά μετά  βάζω τους κιμάδες και τσιγαρίζω καλά να σπάσουν και και να γίνουν σαν ψίχουλα.
Προσθέτω τις πιπεριές το καρότο και τσιγαρίζω ακόμα λίγο.
Σβήνω με το κρασί.Αφήνω λίγο να εξατμιστεί και ρίχνω την ντομάτα,τον πελτέ,αλάτι,πιπέρι,δάφνη και την κανέλα και αφήνω μισή ώρα περίπου να βράσει αλλά να μείνει όμως με λίγο ζουμακι..Πετάω την κανέλα και το δαφνόφυλλο και αφήνω στην άκρη.

Σε ένα πυρέξ η ταψάκι βάζω λίγο λάδι στρώνω μια σειρά τα λαζάνια όπως είναι χωρίς να τα βράσω.Βάζω μια στρώση τυριά από επάνω μια στρώση κιμά μαζί με λίγο ζουμάκι ξανά λαζάνια τυριά κιμά με ζουμάκι λαζάνια και τέλος όλο το υπόλοιπο τριμμένο τυρί!!!Το ζουμάκι που πρέπει να έχει το φαγητό πρέπει να είναι μέχρι την μέση του πυρέξ η του ταψιού για να βράσουν τα λαζάνια!!
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα ανάλογα τον φούρνο σας!!!

Καλή όρεξη!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Προηγούμενο άρθροΕίναι το πιο γρήγορο-εύκολο και αφράτο Κέικ Λεμονιού
Επόμενο άρθροO πιο ζουμερός Μπαμπάς