Υλικά

1 καφέ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
σκόρδο ψιλοκομμένο ή χρησιμοποιήστε κρεμμύδι και σκόρδο σε σκόνη. ( αν δεν μπορώ να ανεχτείτε το ωμό).
800 γραμμάρια κιμά,
3/4 του φλιτζανιού κόκκινο/λευκό κρασί
Αλάτι πιπέρι για γεύση.
2 – 2 1/2 μπουκάλια ντομάτα Passata
400 ml βραστό νερό.
2-3 χούφτες μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση

Καραμελώνω το κρεμμύδι μετά ρίχνω και σκόρδο.
Στη συνέχεια προσθέστε το κιμά και στο σοτάρετε σπαζοντας τον να παρει ένα καφέ χρώμα.
4-6 λεπτά αργότερα προσθέστε το κρασί, αλάτι πιπέρι για γεύση.
Στη συνέχεια προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και το βραστό νερό.
Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να πήξει η σάλτσα. Η σάλτσα πρέπει να είναι δεμένη καλά!
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τη σάλτσα για να καλύψει βάση προσθέστε στρώνουμε με φύλλα λαζάνια μετά σάλτσα.

Στην τρίτη στρώση πάνω από τη σάλτσα προσθέστε 2-3 χούφτες μοτσαρέλα , συνεχίζουμε, τελειώνοντας με σάλτσα, πασπαλίζουμε πάλι μοτσαρέλα.
Σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και αφήνουμε για 2 ώρες.
Ψήνουμε σκεπασμένο σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά .

Αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ:  Effie’s Loved Recipes