Λαχανοντολμάδες με σάλτσα ντομάτας

Υλικά για 6 μερίδες

2 μεγάλα λάχανα
750 γρ. χοιρινός κιμάς από μπούτι
2 τριμμένο κρεμμύδια
2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου
Mείγμα αρωματικών
250 γρ. ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
αλατι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινά πρώτα με το λάχανο θέλουμε μεγάλα λάχανα χαλαρά ειδικά για ντολμάδες, θέλουμε μεγάλα φύλλα για να μπορέσουμε να βγάλουμε ωραίους λαχανοντολμάδες
Πρώτη κίνηση όταν πάρουμε το λάχανο παίρνουμε ένα μαχαίρι και κόβουμε το κοτσάνι το αφαιρούμε, και έτσι με αυτό τον τρόπο όταν το ζεματίζουμε ξεκολλάμε πολύ εύκολα τα φύλλα
Τώρα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το λάχανο έτσι όπως θα το ρίξουμε θα αρχίσει να μαλακώνει και σιγά-σιγά μετά
αρχίζουμε και ξεκολλάνε τα φύλλα. Οπως τα βγάζουμε πολύ εύκολα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να σταγγισουν
Τα χοντρά κοτσάνια στα φύλλα θα τα αφαιρέσουμε και έχουμε ένα πολύ μεγάλο φύλλο λεπτό χαλαρό ωραίο
Τα χοντρά κομμάτια που αφαιρούμε απο τα φύλλα τα βάζουμε στην άκρη και τα βάζουμε στη βάση της κατσαρόλας πάνω θα βάλουμε τους ντολμάδες επάνω
Αυτά όμως Θα σου δώσουνε νοστιμιά και παράλληλα προστατεύουν τους λαχανοντολμάδες από το να κολλήσουν επάνω στον πάτο της κατσαρόλας

Πάμε τώρα στη δεύτερη φάση

Για τη γέμιση θέλουμε μοσχαρίσιο ή χοιρινό κιμά εγώ θα στο δίνω χοιρινό κιμά γιατί ταιριάζει πάρα πολύ ωραία με το λάχανο
Λοιπόν περασμένος δύο φορές από μπούτι, ρίχνω κρεμμύδι τριμμένο μπόλικο Μαϊντανό ψιλοκομμένο συνεχίζω με πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών
αλάτι και ρύζι ωμά όλα τα υλικά
Τώρα τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αυτή είναι η γέμιση για τους λαχανοντολμάδες

Πάμε τώρα να τυλίξουμε τους λαχανοντολμάδες.

Παίρνουμε ένα φύλλο από αυτά που έχουμε ζεματίσει βάζουμε λίγη γέμιση διπλώνουμε προς τ μεσα δεξιά και αριστερά τις δύο πλευρές του φύλλου τύλιγμα και έχουμε το λαχανοντολμά
Τα σκληρά κομμάτια που έχω στην άκρη τα στη βάση της κατσαρόλας ακανόνιστα έτσι κι αλλιώς είναι μαλακά και θα κάνω μία πολύ ωραία στρώση
Πάμε τώρα να τους βάλουμε με τη σειρά ξεκινάμε λοιπόν και στρώνουμε γύρω-γύρω τον έναν δίπλα στον άλλον αφήνουμε λίγο περιθώριο γιατί τώρα η γέμιση έχει ρύζι αρα θα μαγειρευτούν και θα φουσκώσουν, συνεχίζω ρίχνω πρώτα λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζω τώρα με την τριμμένη ντομάτα
Στην τριμμένη ντομάτα βάζω πελτέ και ανακατεύω νια να διαλυθεί μέσα στην τριμμένη ντομάτα και λίγο αλάτι, ανακατεύω και ρίχνω αυτό το μείγμα πάνω τους λαχανοντολμάδες
Αφού βάλουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα τώρα ανοίγουμε την Εστία για να ξεκινήσει να μαγειρεύεται το φαγητό στην αρχή ξεκινάμε σε μεγάλη ένταση στο 8-9 και μετά μόλις αρχίσει να κοχλάζει το μείγμα χαμηλώνουμε την ένταση πάμε στο 3 στο 4 και εκεί σιγομαγειρεύουμε τους λαχανοντολμάδες για περίπου 20-30 λεπτά

Τέλεια Συνταγη

Προηγούμενο άρθροΟι χοιρινές μπριζόλες σε σάλτσα ντομάτας 
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια φούρνου…βγήκαν απίστευτα νόστιμοι και ζουμεροί