Σήμερα έφτιαξα λαχανοντολμάδες,χρησιμοποιώντας τη συνταγή της πεθεράς μου από τη Ρόδο.
Το ίδιο μείγμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για γεμιστά και ντολμαδάκια.
Για πρώτη φορά χρησιμοποίησα τη συμβουλή της Maggie από την ομάδα μαγειρικής του Λιβάνου για την προετοιμασία των φύλλων. Ήταν υπέροχο καθώς δεν είχε υποστεί ζημιά ούτε ένα φύλλο.

Συνταγή

1 κρεμμύδι σε κύβους
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Αλάτι πιπέρι
1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κανέλα
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
400 γρ ντομάτες ψιλοκομμένο.
1/2 φλιτζάνι νερό
1 ολόκληρο λάχανο – παρασκευάζεται σύμφωνα με το βίντεο στο τέλος*

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, όταν καραμελωθεί προσθέτουμε το σκόρδο και τηγανίζουμε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέτουμε τον κιμά, τηγανίζουμε μέχρι να εξαφανιστεί η υγρασία και το κρέας αρχίσει να να γίνετε καφέ.

Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και βράστε. Σιγοβράστε για 5 λεπτά.
Βάλτε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας γέμιση σε 1/2 φύλλο λάχανου και τυλίξτε. Συνεχίστε μέχρι να εξαντληθεί όλη η γέμιση.


Στρώστε την Βάση της κατσαρόλας με φύλλα λάχανου, χρησιμοποιώ τα εξωτερικά φύλλα που είναι λίγο σκληρά και στη συνέχεια τοποθετώ τα τυλιγμένα ρολά κοντά.

Περιχύνουμε κάθε στρώμα με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε περισσότερα φύλλα ανάμεσα σε κάθε στρώση ρολών και από πάνω. Προσθέστε 1 έως 1 και 1/2 φλιτζάνι νερό, τοποθετήστε ένα πιάτο στην κορυφή και καλύψτε την κατσαρόλα σφιχτά. Αφήστε να βράσει και σιγοβράστε για 1 ώρα.

Αφήστε να καθίσει για περίπου 1 ώρα και στη συνέχεια σερβίρετε με γιαούρτι.

 

*Video Maggie

Προηγούμενο άρθροBlack Forest στο λεπτό…
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα Χωρίς Φύλλο