Αλμυρή τάρτα με προσούτο, κολοκυθάκια, τυρί

Μια πραγματική μαγεία γεύσεων και υφών!

Υλικά

270 γρ αλεύρι
150 γρ βούτυρο
8 γρ μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
2-3 πράσινα κολοκυθάκια
4-5 φέτες προσούτο
150 γρ τυρί φέτα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το μπέικιν πάουντερ και τα αυγά (ίσως στο μπλέντερ) μέχρι να γίνουν σαν τριμμα.
Σε ένα ταψί περίπου 20-22 εκ. κάνουμε μια βάση με τα 3/4 του τριμματος πιέζοντας με ένα κουτάλι.


Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κύβους περίπου 1 εκ. και τα τηγανιζουμε σε ελαιόλαδο με μια σκελίδα σκόρδο.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί. Βάζουμε στη βάση το προσούτο,

τα κολοκυθάκια

και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπo τριμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Περιμένετε να κρυώσει και σερβίρετε!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣκορδοταλιατέλες με γαρίδες
Επόμενο άρθροΚόκκινες γεμιστές πιπεριές πανέ