Όταν δεν έχεις ιδέα για το τι θα μαγειρέψεις, είναι η σίγουρη λύση. Ένα εύκολο, γρήγορο
μα ιδιαίτερο πιάτο με πεντανόστιμο αποτέλεσμα!!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ταλιατέλες
300 γρ. τόνος, καλά στραγγισμένος
50 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένα
5 μεγάλες ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες ή 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 φρέσκο κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο ή κ.γ. πάπρικα
80 γρ. ελιές καλαμών σε ροδέλες
80 γρ. κάπαρη
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. κομμένο μαϊντανό
τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις ταλιατέλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αλάτι, ανακατεύοντας συχνά
Όταν γίνουν al dente. τις σουρώνετε.
Εν τω μεταξύ, θερμαίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το
σκόρδο για 1-2 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες, την πάστα ντομάτας, το τσίλι, τις ελιές και
την κάπαρη και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι οι ντομάτες να
υποχωρήσουν ελαφρά. Προσθέστε τον τόνο θρυμματισμένο και αφαιρέστε από το μάτι.
Προσθέστε τα ζυμαρικά, την ρίγανη και το μαϊντανό και ανακατεύετε απαλά για να
ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά ζεστά, με τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί.