Kεφτέδες κοτόπουλου με χοιρινό
Τα απαραίτητα Υλικά είναι:
650 γραμμάρια κιμά κοτόπουλου
160 γραμμάρια κιμα χοιρινό ψαρονέφρι
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν ξερό, τριμμένο
1 κλωνάρι φρέσκο κρεμμυδάκι / το παραλείπω συχνά γιατί στο παιδί μου δεν αρέσουν τα κρεμμύδια. /
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 ή τρεις πρέζες μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλεύρι για το τηγανισμα των κεφτεδών / μισό φλιτζάνι περίπου 250 ml. /
λάδι για τηγάνισμα
Πώς να ετοιμάσετε τους τηγανητούς κεφτέδες κοτόπουλου:
Ριξτε σε ένα μπολ του δυο κιμάδες, προσθέστε σε αυτά μαϊντανό και κρεμμύδι. Ζυμώστε.
Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το εστραγκον και τη φρυγανιά. Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Πλάθετε τους κεφτέδες κοτόπουλου σας. Μπορείτε να μουσκευετε τα χέρια σας με νερό. Από αυτή την ποσότητα κιμά βγαίνουν 11 κεφτέδες κανονικού μεγέθους.
Αν πρόκειται να τα μαγειρέψετε για περισσότερα άτομα, αυξήστε τη δόση.
Τηγανίζουμε τους διαμορφωμένους κεφτέδες κοτόπουλου στο ζεστό λάδι, έχοντας προηγουμένως κυλήσει σε αλεύρι.
Μην τα τηγανίζετε για πολύ. Το φιλέτο κοτόπουλου χρειάζεται πολύ λίγο. Μόλις χρυσίσουν είναι έτοιμα.
Ως συνοδευτικό για τους κοτοκεφτέδες μου, προσφέρω σπιτική κέτσαπ και νόστιμες ψητές πατάτες. Αυτές οι πατάτες είναι τόσο νόστιμες που μπορείτε να τις φάτε μόνες τους.
Θα βρείτε τη συνταγή για αυτά εδώ.
Καλή Απόλαυση