Εάν θέλεις το κέικ σου διαφορετικό, φρουτένιο και απολαυστικό, εντελώς καλοκαιρινό και
πάνω απ’ όλα χωρίς κόπο, δεν έχεις παρά να το φτιάξεις. Η γεύση του θα σε ενθουσιάσει!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ροδάκινα ή άλλα εποχιακά φρούτα
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 ml λάδι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή δυο βανίλιες σε σκόνη
Σκόνη ή κρέμα ζάχαρης για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε τη ζάχαρη και τα αυγά με ένα μίξερ, στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι, το λάδι
και στο τέλος σιγά – σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζετε το χτύπημα 2 – 3
λεπτά ακόμα. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά μια φόρμα του κέικ. Ρίχνετε το μείγμα
του κέικ στην φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου
για 8 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια βγάζετε την φόρμα από τον φούρνο και τακτοποιείτε φέτες ροδάκινων ή
άλλων φρούτων πάνω.
Προσθέστε ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και επιστρέψτε τη φόρμα στο φούρνο για να ψήσετε
άλλα 40-50 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα φρούτα.
Πριν το βγάλετε, ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα αν το κέικ έχει ψηθεί.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε.
Πασπαλίστε ζάχαρη σε σκόνη ή σαντιγί, διακοσμήστε όπως θέλετε και σερβίρετε με παγωτό
της αρεσκείας σας ή σκέτο.
Θα το απολαύσετε πραγματικά!!