Κοτόπουλο μπριάμ στον φούρνο

Advertisement

Yλικά

1,5 κιλό κοπανάκια κοτόπουλου
1,5 κιλό πατάτα
650 γραμμάρια κολοκύθια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 60 ml
4 φύλλα δάφνης
200 γραμμάρια μικρά κρεμμυδάκια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 10 γραμμάρια
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, μέντα, τριμμένο πιπέρι και δεντρολίβανο 2,5 γραμμάρια
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι θυμάρι αλάτι 2,5 γραμμάρια

Για τη σάλτσα

2 κουταλιές της σούπας 50 γραμμάρια πάστα ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 60 ml
2 σκελίδες σκόρδο
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, κύμινο και αλάτι 2,5 γραμμάρια
3 φλιτζάνια βραστό νερό 600 ml

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά,το λάδι, την δάφνη, το σκόρδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε ροδέλες. Κόβουμε και τα κολοκυθάκια ροδέλες.
Βάζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια στο ταψί μας. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και το λάδι.

Ανακατεύουμε και στήνουμε όλα τα υλικά μας κατά μήκος του ταψιού στη σειρά.

Advertisement

Μία σειρά κολοκυθάκια μια σειρά πατάτες στη μία μεριά του ταψιού. Στο υπόλοιπο μέρος του ταψιού στρώνουμε το κοτόπουλο και βάζουμε ανάμεσα τα κρεμμυδάκια.

Σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 ° C βαθμούς για 45 λεπτά.


Σ ένα μπολ βάζουμε την πάστα ντομάτας, το λάδι, τα μπαχαρικά, το σκόρδο και προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε καλά.


Βγάζουμε το ταψί απ το φούρνο και ρίχνουμε τη σάλτσα.

Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στους 200 ° C.
Ένα λαχταριστό πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια!!!!!!
Δοκιμάστε το!!!!!!!

Καλή σας όρεξη!!!!

Subscribe for more delicious recipes here

Advertisement