Το σάμαλι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με μακρά ιστορία. Η απαλή υφή του, το άρωμα του σιμιγδαλιού και το γλυκό του σιροπιού το καθιστούν ένα γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

4 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλάκια μπεικιν πάουτερ
1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι (προβειο)
Λίγη Μαστίχα
Σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
4-5 στικς κανέλα
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Λίγο Ανθόνερο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ζάχαρη, νερό, και κανελα και μόλις αρχίσει να κοχλαζει βάζουμε το χυμό λεμονιού και μετράμε 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το Ανθόνερο και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε λεκάνη βάζουμε σιμιγδάλι, ζάχαρη, μαστίχα και μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι με το γάλα.
Ανακατεύουμε και το βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίση.
Το βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε το σιρόπι.

Η Συνταγή είναι της κας Aigli Marnerou