ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
375 γραμ. Linguine
2 κσ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
250 γραμμάρια ντοματάκια Baby
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
2 μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένα σε φέτες
300ml κρέμα γάλακτος
1 μακρυά κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες (προαιρετικά)
1x 160g κονσέρβα Τόνος σε νερό (και λίγο παραπάνω εάν θέλετε)
Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα  ακολουθώντας τις οδηγίες των πακέτων ή μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε τα καλά, διατηρώντας ¼ φλιτζάνι (60ml) υγρό από τα ζυμαρικά.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, θερμαίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε, για 4 λεπτά ή έως ότου αρχίσουν να μαλακώνουν οι ντομάτες. Μεταφέρετε τα σε ένα πιάτο και σκεπάστε τες  για να τις κρατήσετε ζεστές.
Βήμα 3
Προσθέστε τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και το σκόρδο στο τηγάνι, αλατίστε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 4 λεπτά ή έως ότου τα λαχανικά αρχίσουν να μαλακώνουν.
Βήμα 4
Προσθέστε τα ζυμαρικά, το υγρό των ζυμαρικών που κρατήσαμε, την κρέμα γάλακτος, την κόκκινη πιπεριά, (αν χρησιμοποιείτε) και τον τόνο μέσα στην σάλτσα. Μαγειρέψτε, για 1 λεπτό ή μέχρι να πηξει η σάλτσα μέσα στα ζυμαρικά.

Μοιράστε τα ζυμαρικά στα πιάτα. Από πάνω ρίξτες τα τομάτάκια και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Προηγούμενο άρθροΠίτσα ή Μακαρόνια…εδώ και τα δύο
Επόμενο άρθροΡιζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια…αλήθεια φανταστικό