Η Συνταγή είναι της κας Ιωαννας Κουλούρη και η εκτέλεση της κας Maria Kazdagli
Υλικά 👇
8 μέτρια πορτοκάλια 🍊 ακερωτα
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
2 στικ κανέλας
6 καρφάκια γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια χρησιμοποιώντας ένα πιλερ, προσέχοντας να μην αφαιρέσετε το άσπρο μέρος.
Χρειαζόμαστε μόνο τη φλούδα.
Αφού ξεφλουδίσετε τα πορτοκάλια, μπορείτε να τα στύψετε για να πιείτε τη φρέσκια πορτοκαλάδα.
Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το ποτήρι νερό και τη ζάχαρη να λιωσει η ζαχαρη.
Ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα σιρόπι.
Όταν η ζάχαρη έχει λιώσει, προσθέστε τις φλούδες από τα πορτοκάλια, την κανέλα και τα γαρύφαλα.
Αφήστε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά απο την ωρα που ξκινα ο βρασμος.
Μετά τα 5 λεπτά, ρίξτε το τσίπουρο στο μείγμα.
Αφήστε το να βράσει για άλλα 8-10 λεπτά απο την ωρα που θα παρει βρασει, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και να ηρεμήσει όλη τη νύχτα.
Το επόμενο πρωί, σουρώστε το λικέρ σε ένα γυάλινο μπολ χρησιμοποιώντας μια σίτα.
Μεταφέρετε το λικέρ σε ένα ωραίο μπουκάλι.
Σερβίρισμα:
Το λικέρ πορτοκάλι είναι έτοιμο να σερβιριστεί! Μπορείτε να το απολαύσετε ως κέρασμα ή να το χρησιμοποιήσετε για να δώσετε μια ιδιαίτερη νότα στα γλυκά σου.
Στην υγειά μας!